Valamon luostari

Kiireettömyys kutsuu

Valamon luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Luostarissa voit osallistua jumalanpalveluksiin ja tutustua luostarikirkkojen ikoneihin, museokokoelmien ortodoksisiin aarteisiin sekä luostarin omiin ja vieraileviin näyttelyihin. Jo päivävierailu luostarissa on elämys, mutta yhä useampi haluaa syventää kokemustaan yöpymällä luostarin rauhassa.

Luostarissa aistittava kiireettömyys tuo kaivattua vastapainoa hektiseen arkeen. Luostarin vieraana voit rentoutua keräämällä voimia hiljaisuudesta, kirjallisuuden ja kurssielämysten parista tai rauhaisilta retkiltä ympäröivässä luonnossa. 


Jokainen vuodenaika virittää luostarin vieraat aivan uudenlaisiin tunnelmiin. Vilkkaimpaan kesäaikaan Valamoa ympäröivä luonto o vehreimmillään. Tuolloin vierailuun kannattaa yhdistää laivaristeily Heinäveden ainutlaatuisella kanavareitillä, jossa pääset ihailemaan koskettavan kaunista kansallismaisemaa, tutustumaan alueen historiaan, vierailemaan Täyssinän rauhan rajakivellä tai Lintulan nunnaluostarissa.

Parhaiten hiljaisuus ja rauha ovat aistittavissa talven hämärässä, jolloin valkoisten hankien keskellä valoa tulviva luostari henkii aivan ainutlaatuista tunnelmaa. Valamoon voit tulla myös kevään kirkkaudessa tai syksyn sinisinä hetkinä. Aivan oma lukunsa ovat luostarissa vietetyt kirkolliset juhlapyhät, joulu ja pääsiäinen, jotka tuovat Valamoon vuosittain runsaasti pyhiinvaeltajia ja valamolaiseen tunnelmaan kiintyneitä vieraita.

Haku sivustolta