Valamon luostari

Kiireettömyys kutsuu

Valamon opisto – silta arjen ja pyhyyden välilläOpiston 30 v juhlalogo

 

Valamon opiston juhlavuosi 2016

Valamon opisto syntyi 30 vuotta sitten vastaamaan osaltaan siihen kasvavaan kiinnostukseen, jota ortodoksista uskoa ja luostarielämää kohtaan tuolloin tunnettiin. Valamon luostari koki velvollisuudekseen vapaan sivistystyön hengessä tarjota etsijöille ja kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua ja perehtyä ortodoksiseen uskooon, kulttuuuriin ja kirkkotaiteisiin.

Vaikka nykyisin tietoa ortodoksisuudesta on aiempaa monipuolisemmin ja helpommin saatavissa, Valamon opiston yhtenä perustehtävänä on edelleen ortodoksisuuden tutuksi tekeminen. Tämän lisäksi opetustarjonta on vuosien myötä laajentunut kattamaan kädentaitojen, ajattelun ja monipuolisen itsensä kehittämisen kursseja. Kaikkiaan erilaisia kursseja järjestetään vuosittain noin 150 ja opiskelijoita niille osallistuu pitkälti yli kaksi tuhatta.

 

Opiston juhlakirja on ilmestynyt

opiston merkkivuoden kunniaksi julkaistiin Elsi Takalan toimittama juhlakirja Silta arjen ja pyhyyden välillä. Kirjassa käydään läpi opisto esittäytyy ennen muuta yli 40 opiston piirissä vaikuttaneen ihmisen kokemusten ja muistelmien kautta. Lisäksi teoksessa runsaasti kuvia 30 vuoden taipaleelta. Juhakirjan voi hankkia Valamon opistosta 28 € hintaan.

  

Ortodoksisen teologian perusopinnot (25 op)

Valamon opistossa on syksystä alkaen mahdollisuus suorittaa ortodoksisen teologian perusopintokokonaisuus Itä-Suomen yliopiston (UEF) opintosuunnitelman mukaisesti. Koulutus järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston kanssa. Katso lisätietoja ja ilmoittaudu.

 

» Ilmoittautuminen kursseille

Kursseille voit ilmoittautua suoraan kyseisen

  • kurssin nettisivulta,
  • sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai
  • puhelimitse 017 5701 401 (ma-pe klo 9-15).

Selaa kursseja aihepiireittäin sivun oikealta palstalta.

 

» Kurssiesite

Selaa sähköisiä esiteitä

Kurssiesite – Talvi 2016–2017 (huhti–lokakuu)

Lataa esite pdf-muodossa 

Tilaa painettu esite: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Brochyr av Valamo folkhögskola på svenska 

 


Lähiaikoina alkavat kurssit: