Valamon luostari

Kiireettömyys kutsuu

Nykyajan suomalaiset klassikot

Taidenäyttely 1.6.-31.8.2017 Valamon kulttuurikeskuksessa
Jorma Helenius, Juhani Honkanen ja Pentti Ikäheimonen 

Tulevana kesänä Valamo yhdistää kolmen tinkimättömän kuvataiteilijan yli 40-vuotisen taiteilijataipaleen upeaksi kokonaisuudeksi.

Pentti Ikäheimonen: Laatokan kalastajat
Pentti Ikäheimonen: Laatokan kalastajat


Jorma Helenius: Hiekkajoki


Pentti Ikäheimonen: Karjalaistyttö aidalla

Jorma Helenius, Juhani Honkanen ja Pentti Ikäheimonen ovat vahvatyylisiä, persoonallisia taidemaalareita ja oman tiensä kulkijoita. Heitä yhdistää herkkä ja ammattimainen siveltimen jälki sekä vahva kutsumus pyrkiä kohti unelmiaan niin maalaustaiteessa kuin omassa elämässään. Jokainen heistä on vuosien saatossa rakentanut tai remontoinut itselleen suurella pieteetillä upeat, linnamaiset taideateljeet, jotka myös ovat avoinna yleisölle kesäisin.

Jorma Helenius (s. 1955) on pääasiassa maisemamaalaukseen keskittynyt klassisen, realistisen suuntauksen taidemaalari. Hän maalaa teokset suoraan luonnossa valmiiksi. Suomalainen luonto, erityisesti virtaava vesi, inspiroi Heleniusta loputtomasti. Helenius on toiminut päätoimisena taiteilijana vuodesta 1984 ja pitänyt useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

Taidemaalari ja kuvanveistäjä Juhani Honkanen (s. 1947) on toiminut vapaana taiteilijana vuodesta 1972. Hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla. Honkasen veistoksia on mm. Helsingissä ja Lappeenrannassa. 

Pentti Ikäheimonen kouluttautui ensin kaupalliselle alalle, mutta taide vei voiton vuonna 1976. Ikäheimosen tyyli on lähinnä kansallisromanttinen, ja aiheet kumpuavat varhaislapsuudesta maaseudulla. 

Heleniuksen, Honkasen ja Ikäheimosen teoksiin on tallentunut suomalaista elämänmuotoa ja historiaa vuosikymmenten ajalta sekä merkittäviä kansallismaisemia, joissa katsojan on hyvä viipyä ja hengähtää, antaa kiireen kaikota.

Näyttely on avoinna ma-la klo 10-17, su ja kirkollisina juhlina klo 12-17. Suljettu myös tilan ollessa varattuna. Tervetuloa!