Valamon luostari

Kiireettömyys kutsuu

Elämän hyveet - miten viisastua niistä? Sokraattinen dialogi

Alkaen 17.02.2017 15:00 päättyen 19.02.2017 14:00
017 570 1401
Hits: 2429

Kurssin kuvaus

* KURSSI ON TÄYNNÄ ILMOITTAUTUMISIA OTETAAN VARASIJOILLE. *

Mitä on hyvä ja mielekäs elämä? Onko nykyihmisen tarpeellista pohtia hyveitä, kuten rohkeutta, viisautta, oikeamielisyyttä ja kohtuutta? Millaisia ajatuksia kristilliset hyveet usko, toivo ja rakkaus synnyttävät kiireisen arjen keskellä? Tule pohtimaan näitä teemoja yhdessä toisten kanssa.

Sokraattinen dialogi on ihmettelyä ja näkemysten vaihtoa. Sokraattisessa työtavassa etsitään dialogin taitoja, muokataan yhdessä tietoa, etsitään uusia näkökulmia ja muutetaan ennakko-oletuksia. Sokraattinen dialogi opettaa meitä myös tekemään parempia argumentteja ja perustelemaan näkemyksiämme. Se on myös tie itsetuntemukseen. Viikonlopun työtapoina on ryhmäkeskustelu ja annetut pienet harjoitukset.

Kurssille otetaan mukaan sekä ensikertalaisia kuin myös aiemmin osallistuneita. Kurssiohjelmassa huomioidaan aiemmin sokraattiseen dialogiin osallistuneet. Kurssi sopii kaikille itsetuntemuksen kehittämisestä kiinnostuneille. Kurssi soveltuu erittäin hyvin ihmistyötä tai asiakastyötä tekeville, jotka haluavat kehittää keskustelutaitojaan. Kurssi voi olla myös pieni levähdyspaikka kiireisen arjen keskellä. Se voi myös syventää omaa filosofian harrastuneisuutta.

Opettaja: TeT, dos. Pia Houni.

Hinta 199 €/OH1 ja 173 €/OH2.